Hírek

Lackfi János: A buta felnőtt.2017-10-14
Ezzel kezdte, és a gyerekek hitetlenkedve nevettek. Ő pedig folytatta a fiúkról, a lányokról, a köztük lévő konfliktusokról, apró-cseprő dolgokról. Persze rímekben. És a gyerekek csak nevettek és nevettek. Ki fekve, ki ülve, de mindegyik önfeledten, kizárva mindent. Háromszor tapsolták vissza. Egy költőt! Fotók: http://www.duoinfomovar.hu/?view=galeria&g=5777 és http://www.duoinfomovar.hu/?view=galeria&g=5778
Részletek
Mosonmagyaróvár, Gyári út korszerűsítés kivitelezési munkáival kapcsolatos tájékoztató2017-10-14
Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata beruházásában megkezdődik a Mosonmagyaróvár, Gyári út korszerűsítés (útfelújítás és parkolóépítés) építési munkáinak kivitelezése. Kialakításra kerül a Gyári út páratlan oldalán 68 parkolóhely, valamint a meglévő útburkolat is megújul. A kivitelezésre kiírt közbeszerzést a STRABAG Általános Építő Kft. nyerte. Az építési munkák 2017. október 24-ét követően indulnak. A várható befejezés: 2017. december eleje.
Részletek
„70 maratonnal a Dunáért” Hidvégi-Üstös Pál magyar ultrasportoló kivételes sportteljesítménye2017-10-14
Hidvégi-Üstös Pál magyar ultramaratonista egyedülálló sportteljesítményre készül azzal, hogy a végigfutja a Duna teljes partvonalát a Duna Régió Stratégia magyar elnökségének támogatásával. A sportoló célja, hogy kivételes teljesítményével felhívja a figyelmet a környezetbarát közlekedés fontosságára a Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének évében.
Részletek
Őszi lomtalanítás Mosonmagyaróváron2017-10-10
Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. idén ősszel ismét megszervezi a lomtalanítást a városban koncentrált gyűjtőpontokon és ellenőrzötten az alábbiak szerint
Részletek
Vizsy Ferenc „A két hangya kalandja” című mesekönyvének sajtóbemutatója2017-09-29
2017. szeptember 29. (péntek) 10.00 óra — Cselley-ház
Részletek
Javaslattételi felhívás ”Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért” díj adományozására2017-09-25
Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata 2003 óta minden év január 22-én a Magyar Kultúra Napján „Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért” díjat adományoz. A díj a kultúra és a művészet terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó azon személyek, szervezetek részére adományozható, akik muzeális emlékek, történelmi iratok gyűjtésével, őrzésével, tudományos feldolgozásával, régészettel foglalkoznak, könyvtári tevékenységet folytatnak, hagyományőrzés, néprajzkutatás aktivistái, közművelődés területén tevékenykednek, vagy művészeti tevékenységet folytatnak.
Részletek
a mosonmagyaróvári
információs portál