Hírek

Elindult a Flesch Nonprofit Kft. legújabb projektje, ahol a középpontban a nők és a családok állnak Mosonmagyaróvár térségében2017-12-09
200 millió forint európai uniós támogatást kapott az EFOP-1.2.9-17-2017-00002-es azonosítószámú „Együtt a nőkért a családban és a munkahelyen Mosonmagyaróvár térségében” c. projektre a Flesch Károly Nonprofit Kft. Mosonmagyaróváron. A pályázat beadásában és a projekt megvalósításában konzorciumban együttműködik a Flesch Károly Nonprofit Kft. és a FICSAK - Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete.
Részletek
HELYI MENETRENDI ÉRTESÍTÉS2017-12-08
2017. december 10-től (vasárnaptól) kezdődően új helyi autóbusz-menetrend kerül bevezetésre Mosonmagyaróvár közigazgatási területén, melynek változásai vonalanként a következők >>>
Részletek
AUTÓSOK FIGYELEM! SZERDÁTÓL BEKÖSZÖNTHET A VALÓDI TÉL, VASÁRNAPIG TÖBB MEGYÉBEN JELENTŐS MENNYISÉGŰ HÓ ESHET!2017-12-01
Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzései alapján szerdától az Északi-középhegységben és a Dunántúl északi megyéiben havazás várható, csütörtöktől pedig az ország nagy részén válhat téliesre az időjárás és egyes helyeken jelentős mennyiségű friss hó hullhat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő napokban, 0-24 órás szolgálat mellett, folyamatosan látja majd el a hóeltakarítási munkákat a mintegy 32 ezer kilométeres országos közúthálózaton, ugyanakkor a társaság arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek és utazás előtt tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.
Részletek
Hulladékszállítás az ünnepek alatt2017-12-01
A 2017. év végi ünnepi szemétszállítási rend szerint 2017. december 25-e helyett december 23-án, 2017. december 26-a helyett december 24-én, 2018. január 1-je helyett 2017. december 30-án a szokásosnál több járművel, és a kora hajnali órákban végzi el a közszolgáltató a hulladékszállítást, ezért kérik a lakosságot, hogy a hulladéktároló edényeket a szállítást megelőző nap estéjén helyezzék ki a közterületre.
Részletek
Nyugdíjas versmondók nemes vetélkedése2017-11-25
November 21-én rendezte meg a "Moson megye polgáraiért" Alapítvány a Fehér Ló Közösségi Házban a IX. megyei nyugdíjas versmondó versenyt. 15 nyugdíjas versmondó mondta el a kedvenc versét a Faddi Horváth Pál lírikus, Burda Zsuzsanna költő és Nády Mária költő alkotta zsűri előtt.
Részletek
TENGELYSÚLYMÉRŐ ÁLLOMÁS TESZTELÉSE MIATT TORLÓDÁSOK VÁRHATÓAK AZ M1-ES AUTÓPÁLYÁN2017-11-24
Mosonmagyaróvár térségében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában elkészült az M1-es autópályán, a Lajta pihenőhelyen kialakított tengelysúly-mérő ikerállomás. A létesítmény elsődleges célja, hogy a kiugróan magas nehéz tehergépjármű forgalommal érintett M1-es autópályán ki lehessen szűrni a túlterhelt, és ezáltal mind az út pályaszerkezetére, mind a többi közlekedőre veszélyt jelentő teherautókat.
Részletek
a mosonmagyaróvári
információs portál