Hírek

Dunán levonuló árhullámmal kapcsolatos intézkedések - ÉDUVIZIG készültségek elrendelése2020-08-06
Meteorológia - Az előrejelzések szerint a Duna Pozsony feletti részvízgyűjtőin ma és a következő napokban sehol nem valószínű jelentős csapadék. A Rába-Répce-Lajta és az igazgatóság területén ma még 5-10 mm közötti átlagmennyiség lehetséges, de estétől ezeken a területeken is megszűnik az utánpótlás.
Részletek
Hídavatás Mosonmagyaróváron2020-08-04
2020. augusztus 4-án került átadásra Mosonmagyaróváron a felújított, 2 sávosra bővített Lajta-híd átadása. Az eseményen részt vett dr Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője. A tárcavezető beszédében elmondta: 25 éve készül arra a város, hogy ez a pillanat bekovetkezzen. A felújított Lajta-híd átadásával nélkülözhetetlen beruházás valósult meg, amely óriási lehetőséggel bír valamint további gazdasági növekedést és életminőség javulást hordoz magában a város és a környék lakossága számára. Fotók: http://www.duoinfomovar.hu/?view=galeriak&g=6161
Részletek
Közösségi tér átadó-ünnepség Kunszigeten2020-08-01
2020. július 31-én került átadásra az a közösségi tér Kunszigeten, mely egyszerre nyújt sportolási és kikapcsolódási lehetőséget a helyi iskola diákjai számára.
Részletek
Bokrétaünnep Kunszigeten2020-08-01
Régi hagyomány éledt újra Kunszigeten. Bokréta-ünnepre gyűlt össze a település lakossága, hogy megünnepeljék:az új, Tündérkert Bölcsőde újabb kivitelezési szakaszába érkezett.
Részletek
Közmeghallgatás2020-08-01
A Mosonmagyaróvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Fehér Ló Közösségi Házban (Mosonmagyaróvár, Szent István király út 140.) 2020. augusztus 13-án (csütörtökön) 13.00 órakor általános közmeghallgatást tart.
Részletek
Erősödnek a magyar-osztrák határmenti kapcsolatok2020-07-25
A magyar-osztrák határmenti kapcsolatok erősödését méltatta Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője a Rajka és az osztrák határ között elkészült, valamint a határtól Németjárfaluig (Deutsch-Jahrndorf) felújított út átadásán pénteken. Az út ezentúl összeköti a két települést és a két országot, “azért vagyunk felelősek, hogy az út egyik és másik felén élőknek ez hogyan szolgálja a jólétét” - mondta. Fotók: http://www.duoinfomovar.hu/?view=galeria&g=6159
Részletek
a mosonmagyaróvári
információs portál