Hírek

A zöldhulladék-kezelés szabályai Mosonmagyaróváron - változások 2021-től2020-10-22
Az ősz beköszöntével fontos kérdéssé válik a családi házas övezetben élő vagy kerttel rendelkező lakók számára, hogy mit kezdjenek az utcai fákról lehullott falevéllel, kerti zöldhulladékkal. A legjobb módszer természetesen a komposztálás, újrahasznosítás. Idén ősszel égethető utoljára a zöldhulladék városunkban.
Részletek
Útfelújítás - Lajtaszer utca és a Terv utca közötti szakasz2020-10-22
Városüzemeltető és Fenntartó Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2020. október 26-án kezdődnek Mosonmagyaróváron a Lajtaszer utca és a Terv utca közötti összekötő szakasz, valamint a kiindulási ponttól a Lajtaszer utcának a Szekeres Richárd utca kereszteződésig tartó szakasz felújítási munkái. A munkálatok során 2020. október 28-ig teljes útlezárások várhatók. Szíves türelmüket és megértésüket kérik. Ezen korlátozási időszak alatt az útra csatlakozó ingatlanokról és utakról a jelzett szakaszra nem lehet felhajtani.
Részletek
Közlemények - Ünnepségek2020-10-16
Az október 23-i nemzeti ünnep a Flesch Központban elmarad. Az ünnepi műsor felvételről kerül ezen a napon adásba. Az október 26-ára meghirdetett események jelen helyzetben a korábbiaknak megfelelően megrendezésre kerülnek. Győri SzC Bolyai Általános Iskola - Magyar Katalin emlékünnepség - nem tartják meg
Részletek
Átadták a felújított Szent Kristóf hidat Kisbodakon2020-10-09
2020. október 9-én a „Felső-dunai mellékág-rendszerek árvízvédelme és vízpótlása I. ütem” tárgyú, 1,906 milliárd forint európai uniós támogatással megvalósuló projekt keretében felavatták a Szent Kristóf hidat. Az eseményt dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is megtisztelte jelenlétével. Beszédében így méltatta a projektet: Rendkívül fontos munkákról van szó, amelyek a Felső-Duna árvízlevezető képességének és ökológiai állapotának a javítását célozzák. A beavatkozások 7 települést, Rajkát, Dunakilitit, Dunaszigetet, Kisbodakot, Dunaremetét, Lipótot és Ásványrárót érintik, és az itt élő csaknem tízezer ember életkörülményeit is befolyásolják. A projekt elkészülte után élhetőbb lesz a környezet, vonzóbb az embernek, a növény- és állatvilágnak egyaránt.
Részletek
Komposztáló konténerben gyűjtik a zöldhulladékot a Móra iskolában Mosonmagyaróváron2020-10-09
A Komposztálás Ünnepnapja előtt egy nappal, október 9-én adták át a Mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola számára azt a komposztáló edényt, mely a zöld- és szerves hulladékok feldolgozására alkalmas eljárással, vegyszermentesen képes lebontani az iskolában felhalmozódott zöldhulladékokat. Az eseményre az Országos Iskolakert-fejlesztési Program keretein belül került sor. A diákoknak Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is beszédet tartott az Agrárminisztérium ez irányú munkájáról, a környezettudatosság fontosságáról, külön kiemelve azt, hogy a jövő generációjának milyen fontos szerepe és felelőssége van a természetközeli gondolkodásmód elsajátításában.
Részletek
Őszi lomtalanítás Mosonmagyaróváron 2020-10-09
Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. ősszel is megszervezi a lomtalanítást a városban a tavasszal bevezetett, új módon, az alábbiak szerint
Részletek
a mosonmagyaróvári
információs portál